Design

Design

Visuelt design

Vi har særligt fokus på et visuelt design, der fanger brugernes og forskellige målgruppers opmærksomhed. Designet skal understøtte budskaberne samt afspejle virksomheden mest optimalt. Vi går derfor ikke på kompromis med grafisk flotte løsninger, hvis det ikke skaber værdi for brugerne.

Har I en design guide eller grafisk stil, som vi skal tage udgangpunkt i eller måske ønsker en hel ny og opdateret visuel identitet, så har vi stor erfaring i at løfte begge dele.

Brugervenlighed

Når vi laver en løsning til dig, så har vi først og fremmest brugerne for øje og efterstræber at levere en fuldendt weboplevelse for dem, hvor der er fokus på det vi gerne vil have brugerne til - fx at foretage et køb på din webshop.

De besøgende skal ledes nemt og intuitivt gennem sitet med en høj grad af positiv brugeroplevelse ved korrekt call-to-action, så de finder det de søger, og ikke bliver tvunget til at tænke og dermed skaber unødvendig forvirring.

Mobile websites vs Responsive design

Har du testet hvordan dit site ser ud på en mobiltelefon eller en fx på en iPad? Mobilbrowsing udgør op mod 50% af al webbrowsing i verden og antallet af brugere, der betaler via mobilen er steget med over 60% på et år på verdensplan.

Tidligere års trend har været at lave et mobil site, der er udviklet til de små skærme og sparsom internethastighed. Rent praktisk lavede man to næsten identiske hjemmesider. En til de almindelige computere og en til alle de mobile enheder.

Faktum er at hele 83% af de 100 største detailvirksomheder tilbyder adgang til deres website enten via apps til iPhone eller Android eller et mobiloptimeret site.

Der er forskellige tilgange til at gøre sit site mobilt, hvor mange vælger at lave et separat site, hvilket stiller store krav til blandt andet dobbelt vedligeholdelse, men også søgeoptimering af to sites.

Skal jeg så ikke have en app?

Det er ekstremt populært med apps til iPhone og Android, men problemet er oftest hvilken platform man skal satse på? Eller skal der laves en app til begge platforme? Det er en økonomisk dyr løsning.

Det er vores erfaring, at man i stedet skal anvende html5, der praktisk talt giver de samme muligheder som en app. Der er fx mulighed for at lagre store datamængder direkte på enhederne, så de kan fungere uden internetforbindelse.

En anden fordel ved at lave en html5-baseret løsning er, at der er mulighed for at søgeoptimere denne, så du kan få trukket besøgende ind på fx din webshop.

Responsive Design hvad betyder det så for mig?

Smartpage arbejder primært med responsive design, hvor indholdet tilpasser sig den aktuelle skærmopløsning, så sitet bliver brugbart på desktops og mobile enheder.

Tidens trend er at udvikle webløsninger i "responsive webdesign", hvor der kun udvikles én løsning, der virker på tværs af alle platforme, enheder og i alle skærmstørrelser. Ideen bag Responsive webdesign er, at hjemmesiden selv detekterer, hvilken enhed den vises på, og samtidig tilpasser sig netop denne enhed.

Det skal i den forbindelse nøje gennemtænkes, hvilke elementer og informationer, der altid skal vises, for at siden giver mening, og hvilke elementer der kan undværes, når skærmstørrelsen er lille og internet hastigheden lav. Enkelte funktioner skal måske have en anden adfærd på mobile enheder end på desktop versionen fx swipe på en slider/billeder eller finde mobilens geografiske position ved tryk på adresse og derved visning af et kort eller ringe direkte op ved tryk på telefon nummeret. Der er mange muligheder for at give en bedre brugeroplevelse.

Hvad kan det bruges til?

Først og fremmest betyder det meget at være synlig indenfor dette segment, da 79% af alle personer med en smartphone anvender denne i forbindelse med shopping.

Du kan fx gøre følgende muligt med en smartphone/iPad, hvor vi har delt det op i, hvilke elementer, der vil kræve en internetforbindelse

 • Krav om internetforbindelse
  • Mulighed for at søge efter varer
  • Login på shoppen
  • Tilføje til huskeliste
  • Gennemføre et køb
 • Uden internetforbindelse
  • Visning af brugerens huskeliste
  • Visning af seneste beregnede priser på varerne
  • Tilføjelse til indkøbskurv