Er du klar til Amazon?

Tag testen nedenfor og find ud af hvor du står


Amazon er klar til dig – men er du klar til Amazon 

Al succes kræver god forberedelse. For at få succes på Amazon og andre globale online markedspladser, bør du derfor indledningsvis have gjort dig nogle overvejelser og undersøgelser:
 

  1. Hvorfor vil du på Amazon? Og hvordan passer denne afsætningskanal ind i din eksisterende salgskanaler? 

  1. Hvordan fungerer Amazon egentlig? Det er en god idé at sætte sig ind i, hvorfor kunderne køber fra Amazon. Og hvorfor skal de købe dine produkter der.  

  1. Hvordan er konkurrencesituationen?Der ligger højst sandsynligt konkurrenter på Amazon, du aldrig har hørt om før, så det er en god idé at få et overblik, så man er så godt forberedt som muligt. Kan du bl.a. konkurrere på pris og levering? 

  1. Har du styr på dine produktdata?Det kommer som en overraskelse for mange, hvor megen information der skal til, for at man kan blive klar til at sælge sine varer på Amazon. Årsagen til dette er, at kunderne ikke kan se og røre varerne og fordi Amazon vil gøre sine kunder så tilfredse som muligt, så eventuelle returneringer undgåsHar du derfor den rigtige information tilgængelig om dine varer? 

  1. Hvad er et ASIN? Du skal selv sørge for at have de korrekte EAN-koder, som skal matche Amazons ASINs. 

  1. Hvilket Amazon set-up ønsker du?Det er vigtigt at tage den, for dig, rigtige beslutning. Skal det være FBA/FBM eller ønsker du at være Vendor.  

  1. Er din organisation gearet til Amazon?Hvis man ønsker at ligge øverst i sin kategori er der en del krav, der skal imødekommes. Herunder leveringsgaranti og 24/7 kundeservice. Det kræver, at du har styr på din logistik samt interne processer. Og ikke mindst en ansvarlig medarbejder, der kan afsætte den nødvendige tid til at kunne styre markedspladsen.  

Læs dit resultat efter testen her

Jeres Amazon-score er beregnet til 50-100  

I har foretaget jer de indledende, vigtige overvejelser og har et rigtig godt fundament. Og er følgelig klar til at sælge på Amazon eller andre lignende online markedspladser. 

Jeres Amazon-score er beregnet til 0-49

At have en lavere score er ikke ensbetydende med, at markedspladser ikke er noget for jer. Det betyder blot, at der er noget grundlæggende arbejde, der skal være på plads først. Det vigtigste er troen på og ambitionen om, at det skal lykkedes. Og der står vi gerne til rådighed.