Google markerer sider som "ikke-sikker"

Mandag d. 18 september 2017

Tjek dit SSL-certifikat hurtigst muligt

Når en potentiel kunde besøger din webshop eller hjemmeside er den værste start nok, at få en advarsel fra Google om at “Din forbindelse til dette website er ikke sikker”.

Hvorfor markerer Google sider som ”ikke-sikker”?
Google vil sikre, at dine oplysninger bliver håndteret sikkert og privat. Google Chrome og Firefox markerer begge din side som om usikker, når du ikke har et "https" certifikat tilknyttet. Kilde

Pas på din Google ranking!
Hvis du ikke sikrer din side, risikrer du at miste din Google ranking. Google vil aktivt belønne sikkerhed "we're starting to use HTTPS as a ranking signal" Kilde

Hvad er http og https?

De to protokoller definerer, hvorledes browseren (fx Google Chrome eller Firefox) overfører oplysninger frem og tilbage til en server.

Http og https
I praksis betyder det at en hjemmeside med ”http” ikke beskytter oplysningerne, når der fx. bliver sendt informationer via en kontaktformular.
En side med "https" krypterer dine informationer.

Til højre ses et par eksempler på de fejlbeskeder en bruger vil møde, der er derfor god grund til at anskaffe sig et SSL certifikat. Heldigvis kan du relativt nemt sikre din hjemmeside eller webshop.

Læs hvordan herunder

Google Hvad er http og https?

 

Firefox

Hvordan sikrer du din webshop?

Din webshop kan heldigvis nemt sikres, det kræver blot at du installerer et SSL certifikat, som er en blåstempling af din webshop. Hvis du ikke er teknisk kan din udbyder hjælpe dig.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os. Vi har flere års erfaring med integrationer og håndtering af personfølsomme oplysninger i webshops, derfor har vi altid et skærpet fokus på sikkerhed. Måske din løsning skal have et eftersyn?


Vi har lavet mange e-handelsløsninger

Hvem er SMARTPAGE? Vi er specialister i e-handelsløsninger og integration

Anders Ebdrup
CEO / Solution Architect